Geziall.com(Eskişehir Vize Noktası) Kanada’dan Çin'e, G. Afrika’dan Avustralya’ya kadar tüm dünya vize işlemlerinde başvuru sahiplerine en hızlı, doğru ve güvenilir şekilde rehber olmayı hedefleyen bir firmadır. Vize prosedürleri tüm konsolosluklarda aynı olmasına rağmen şehirler bazında farklı bürokratik süreç işlemekte, farklı belgeler talep edilebilmektedir; bu sebeple vize başvuru prosedürlerine en uygun şekilde başvuru dosyanızı hazırlayıp, randevu tarihinizin en hızlı şekilde alınmasını sağlayarak sizi yorucu detaylardan kurtarmaktadır.
Gerektiği durumlarda talebiniz üzerine uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı, seyahat & sağlık sigortanızı da yaparak vize başvurunuzu eksiksiz evraklarla doğru şekilde ilgili Konsolosluğun akredite ettiği aracı kuruma, çıkarlarınızı koruma koşuluyla seçilen firmalar aracılığıyla yönlendirmektedir. Geziall.com (Eskişehir Vize Noktası) kalite standartları çerçevesinde ve sizden gelen yorum, şikayet ve tepkiler doğrultusunda çalıştığı temsilci firmaları sürekli güncellemektedir.
www.geziall.com Konsolosluk ve outsource ettiği aracı kurumların web sayfalarını referans alarak seyahat amacınıza uygun vize kategorilerine ait evraklar, vize başvurusu yapacağınız şubelerin iletişim bilgileri, dilekçe örnekleri, ülkelere özel vize başvuru formları ve bu formların nasıl doldurulacağına dair bilgilerle vize konusunda oldukça zengin bir içerik sunar.
Turist Vizesi Başvuru Nedir, Nasıl Alınır?
Schengen üye ülkeler, Kanada, Amerika, İngiltere, İrlanda, Avustralya’ya turistik seyahat, tatil amaçlı, aile ziyareti, kültürel etkinlikle amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin başvuruda bulunması gereken kısa süreli tek ya da çok girişli olan bir vize türüdür.
Amerika Birleşik Devletleri hariç diğer bütün ülkeler yetkilendirilmiş aracı kurum vasıtasıyla başvuru kabul etmektedir. ABD ise başvuru sahibi ile şahsen konsoloslukta vize mülakatı yapmaktadır.
Turistik vize başvuruları için ilgili konsoloslukların belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Son dönemde, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler online başvuru yöntemi ile kabul etmektedir. Online başvuru sistemi üzerinden randevu alarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi vermesi gerekmektedir.
Doğru Vize Başvurusunun Önemi
Vize başvurusunda amacınıza göre uygun vize talebi gerekmektedir. Örneğin, yurt dışı çalışma için gideceğiniz ülkeye yaptığınız vize başvurusunu turist vizesi alarak gerçekleştirirseniz yasa dışı yollarla çalışmış oluyorsunuz ki bu da sınır dışı edilmenize sebep bir durum oluyor. Veya bazı firmaların vize vergilerinden muafiyet sağlamaya çalışmasından kaynaklı, turist vizesi ile sizleri yurtdışı çalışmaya yönlendirerek sizleri zor duruma soktukları olabilir. Bunun için vize başvurusunda işin ehli aracı kurumlarla çalışmak çok önemlidir.
Vize danışmanlığı yapan Türkiye’nin pek çok ilinde firma var. Bu firmaların vize için sizlere en doğru hizmeti vermesi için araştırma yapmanızı öneririz.
Yurt Dışına Nasıl Çıkarım?
Yurt dışına çıkmak aslında kompleks bir süreç değildir. Önemli olan istenilen her durumu titizlik ile hazırlamaktır. İlk aşama kesinlikle çıkmak istediğiniz ülkeyi belirlemek olacaktır. Sonrasında ise pasaportunuzu çıkarmanız gerekmektedir. 4 tip pasaport mevcut olmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak:
- Bordo Pasaport: Seyahat ya da eğitim amaçlı yurt dışına gidecek kişilerin almış olduğu pasaport türü olarak bilinmektedir.
- Yeşil Pasaport: Kamu personeli, doktor ve öğretmenlere verilen pasaport olarak bilinmektedir ve yeşil pasaport sahibi kişiler birçok ülkeye vizesiz girebilmektedir.
- Gri Pasaport: Resmî kurumlar vasıtası ile yurt dışına göreve gönderilen görevlilere verilen pasaport olarak bilinmektedir.
- Siyah Pasaport: Diplomat, vali ya da meclis başkanı gibi devlet görevlerine verilen pasaport türüdür.
Pasaport çıkarmak için öncelikle nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir. Pasaport işlemleri emniyet müdürlüklerinden alınıp nüfus müdürlüklerine verilmiştir bunun da altını çizmek gerekmektedir. Pasaport süreleri 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 ve 4-10 yıl olmak üzere dört seçeneğe ayrılmaktadır.
Yurt dışına çıkabilmek için biletinizin elbette ki kesinlikle ayarlanmış olması gerekmektedir. İlk kez yurt dışına çıkacak iseniz vize istemeyen bir ülkeyi tercih etmeniz kolaylık sağlayacaktır. Kolaylık ve öğrenebilme açısından bu yöntem size fayda sağlayacak bir yöntemdir. Bilet alırken Skycanner gibi sitelerden yardım alabilirsiniz. Bu da bir başka kolaylık sağlayacak maddelerden biri olmaktadır. Hafta ortası uçuşları daima hafta içi uçuşlarına göre daha avantajlıdır bunun da altını çizmek gerekir.
Vize işlemi en önemli süreçlerden bir tanesidir. Bir kurum ile birlikte ya da bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz. Durum gideceğiniz ülkeye göre farklılık gösterebilir. Bazı ülkeler aracı kurumlar ile çalışmaktadır. Bu da bir başka önemli maddedir. Bazı ülke konsolosluklarına ise bireysel başvuru yapılmaktadır. İngiltere ya da Amerika vizesi almak istiyorsanız elbette ki aracı bir kurum ile çalışmak sizin için daha kolay bir yöntem olacaktır. Vize evraklarının kesinlikle eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Evrakların eksik olması süreci uzatabilir ya da vize reddi almanıza neden olabilir bu da bir başka önemeli madde olarak bilinmektedir.
Rezervasyon durumu ise yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli madde olarak bilinmektedir. Vize başvurusundan önce gideceğiniz ülkede nerede kalacağınızı belgelendirmeni gerekmektedir.
Seyahat sigortası da yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli husustur. Olumsuz bir duruma karşı seyahat sigortasının yapılmasında büyük fayda var bunun da altını önemle çizmek gerekmektedir. Seyahat sigortası ayrıca vize başvurusu sırasında da reddedilme ihtimalini azaltabilmektedir. Özellikle Schengen vizesi başvurusunda evrakların içinde olmasının önemli bir getiri bulunmaktadır.
Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Kişisel Evraklar;
- Pasaport
- Vize başvuru Formu
- Vize dilekçesi
- Nüfus Müdürlüğü'nden alınan vukuatlı nüfus cüzdanı örneği
- İkametgah belgesi
- Kimlik fotokopisi
- Seyahate ilişkin rezervasyon belgeleri
- Vize ücretini ödediğinize dair banka dekontu
- Seyahat sağlık sigortası
Mali Evraklar;
- Adınıza açılmış banka hesabının son üç aylık ekstresi
- Maaş bordrosu
- Ruhsat, tapu vb. aidiyet bildiren evraklar
- Sponsor aracılığı ile gidilecekse sponsora dair mali evraklar
NOT: Bu başvuru evrakları genel başvuru evraklarıdır. Gerekli evraklar her başvuru sahibi ve başvuru türüne göre değişmektedir. Vize Evrakları için temsilcilerimizi de arayarak bilgi alabilirsiniz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Hangi ülkelere vize alabiliyorsunuz?
Tüm Dünya ülkeleri için vize hizmeti verebilmekteyiz.
Banka hesapları kendi adıma mı olmalı, ailem bana sponsor olabilir mi?
Vize başvurularında birinci derece aile üyeleri masraflarınızı karşılayabilir ancak yurtdışında eğitim alacak kişinin banka hesabında da para bulundurması tavsiye edilir.
Schengen Vizesi nedir ve Schengen ülkeleri hangileridir?
Avrupa Birliğine bağlı ülkereler giriş hakkı veren bir vize türüdür. Schengen Ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda ve Norveç’tir.
Bir Schengen ülkesinden aldığım vize diğer Schengen ülkesinde de geçerli mi?
Evet, almış olduğunuz bir schengen vizesi bütün schengen ülkelerinde geçerlidir.
Gideceğim ülkeye daha öncesinde vize alıp gitmiştim ve vizemin hala süresi var. Bu vize ile gideceğim ülkeye tekrar giriş yapabilir miyim?
Gideceğiniz ülkenin vizesine sahipseniz yapmanız gereken tek şey vize pulunuz üzerinde “Entry” kısmında M harfi, “Multiple” özelliğinin olup olduğunu kontrol etmektir. Multiple vize türü ile vize almış olduğunuz ülke için birçok defa giriş hakkınız mevcuttur.
Yüzde 100 demek doğru değildir, vize sürecini asla yüzde yüz diyemeyiz. Diyen kişiler ile de çalışmanızı önermeyiz. Vize sürecinin karar mercii konsolosluk memurudur, bizler sadece size destek sağlayabiliriz
Seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur ve süresi ne kadar olmalıdır?
Schengen vize başvurularının tamamında seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Bunlara ek olarak öğrenci eğitim vizelerinin de neredeyse tamamı seyahat sağlık sigortasi talep etmektedir. Seyahat sağlık sigortanız belgelerini sunduğunuz seyahatin süresi kadar olmalıdır.
Schengen vize başvurularında fotoğraf gerekli midir?
Evet, schengen vize başvurularında 2 adet 3,5*4,5 cm boyutlarından biyometrik fotoğraf istenmektedir.
İngiltere vize başvurularında fotoğraf gerekli midir?
Hayır, İngiltere vize başvuruları esnasında fotoğraf çekimi işlemi orada yapılacaktır.
Vize başvurularından banka evraklarının güncel olması gerekir mi?
Evet, banka evrakları mutlaka son 7 gün içinde alınmış ve kaşeli imzalı olmalıdır. Banka imza sirküleri de mutlaka eklenmelidir.
Geziall.com(Eskişehir Vize Noktası) Kanada’dan Çin'e, G. Afrika’dan Avustralya’ya kadar tüm dünya vize işlemlerinde başvuru sahiplerine en hızlı, doğru ve güvenilir şekilde rehber olmayı hedefleyen bir firmadır. Vize prosedürleri tüm konsolosluklarda aynı olmasına rağmen şehirler bazında farklı bürokratik süreç işlemekte, farklı belgeler talep edilebilmektedir; bu sebeple vize başvuru prosedürlerine en uygun şekilde başvuru dosyanızı hazırlayıp, randevu tarihinizin en hızlı şekilde alınmasını sağlayarak sizi yorucu detaylardan kurtarmaktadır.
Gerektiği durumlarda talebiniz üzerine uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı, seyahat & sağlık sigortanızı da yaparak vize başvurunuzu eksiksiz evraklarla doğru şekilde ilgili Konsolosluğun akredite ettiği aracı kuruma, çıkarlarınızı koruma koşuluyla seçilen firmalar aracılığıyla yönlendirmektedir. Geziall.com (Eskişehir Vize Noktası) kalite standartları çerçevesinde ve sizden gelen yorum, şikayet ve tepkiler doğrultusunda çalıştığı temsilci firmaları sürekli güncellemektedir.
www.geziall.com Konsolosluk ve outsource ettiği aracı kurumların web sayfalarını referans alarak seyahat amacınıza uygun vize kategorilerine ait evraklar, vize başvurusu yapacağınız şubelerin iletişim bilgileri, dilekçe örnekleri, ülkelere özel vize başvuru formları ve bu formların nasıl doldurulacağına dair bilgilerle vize konusunda oldukça zengin bir içerik sunar.
Turist Vizesi Başvuru Nedir, Nasıl Alınır?
Schengen üye ülkeler, Kanada, Amerika, İngiltere, İrlanda, Avustralya’ya turistik seyahat, tatil amaçlı, aile ziyareti, kültürel etkinlikle amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin başvuruda bulunması gereken kısa süreli tek ya da çok girişli olan bir vize türüdür.
Amerika Birleşik Devletleri hariç diğer bütün ülkeler yetkilendirilmiş aracı kurum vasıtasıyla başvuru kabul etmektedir. ABD ise başvuru sahibi ile şahsen konsoloslukta vize mülakatı yapmaktadır.
Turistik vize başvuruları için ilgili konsoloslukların belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Son dönemde, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler online başvuru yöntemi ile kabul etmektedir. Online başvuru sistemi üzerinden randevu alarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi vermesi gerekmektedir.
Doğru Vize Başvurusunun Önemi
Vize başvurusunda amacınıza göre uygun vize talebi gerekmektedir. Örneğin, yurt dışı çalışma için gideceğiniz ülkeye yaptığınız vize başvurusunu turist vizesi alarak gerçekleştirirseniz yasa dışı yollarla çalışmış oluyorsunuz ki bu da sınır dışı edilmenize sebep bir durum oluyor. Veya bazı firmaların vize vergilerinden muafiyet sağlamaya çalışmasından kaynaklı, turist vizesi ile sizleri yurtdışı çalışmaya yönlendirerek sizleri zor duruma soktukları olabilir. Bunun için vize başvurusunda işin ehli aracı kurumlarla çalışmak çok önemlidir.
Vize danışmanlığı yapan Türkiye’nin pek çok ilinde firma var. Bu firmaların vize için sizlere en doğru hizmeti vermesi için araştırma yapmanızı öneririz.
Yurt Dışına Nasıl Çıkarım?
Yurt dışına çıkmak aslında kompleks bir süreç değildir. Önemli olan istenilen her durumu titizlik ile hazırlamaktır. İlk aşama kesinlikle çıkmak istediğiniz ülkeyi belirlemek olacaktır. Sonrasında ise pasaportunuzu çıkarmanız gerekmektedir. 4 tip pasaport mevcut olmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak:
- Bordo Pasaport: Seyahat ya da eğitim amaçlı yurt dışına gidecek kişilerin almış olduğu pasaport türü olarak bilinmektedir.
- Yeşil Pasaport: Kamu personeli, doktor ve öğretmenlere verilen pasaport olarak bilinmektedir ve yeşil pasaport sahibi kişiler birçok ülkeye vizesiz girebilmektedir.
- Gri Pasaport: Resmî kurumlar vasıtası ile yurt dışına göreve gönderilen görevlilere verilen pasaport olarak bilinmektedir.
- Siyah Pasaport: Diplomat, vali ya da meclis başkanı gibi devlet görevlerine verilen pasaport türüdür.
Pasaport çıkarmak için öncelikle nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir. Pasaport işlemleri emniyet müdürlüklerinden alınıp nüfus müdürlüklerine verilmiştir bunun da altını çizmek gerekmektedir. Pasaport süreleri 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 ve 4-10 yıl olmak üzere dört seçeneğe ayrılmaktadır.
Yurt dışına çıkabilmek için biletinizin elbette ki kesinlikle ayarlanmış olması gerekmektedir. İlk kez yurt dışına çıkacak iseniz vize istemeyen bir ülkeyi tercih etmeniz kolaylık sağlayacaktır. Kolaylık ve öğrenebilme açısından bu yöntem size fayda sağlayacak bir yöntemdir. Bilet alırken Skycanner gibi sitelerden yardım alabilirsiniz. Bu da bir başka kolaylık sağlayacak maddelerden biri olmaktadır. Hafta ortası uçuşları daima hafta içi uçuşlarına göre daha avantajlıdır bunun da altını çizmek gerekir.
Vize işlemi en önemli süreçlerden bir tanesidir. Bir kurum ile birlikte ya da bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz. Durum gideceğiniz ülkeye göre farklılık gösterebilir. Bazı ülkeler aracı kurumlar ile çalışmaktadır. Bu da bir başka önemli maddedir. Bazı ülke konsolosluklarına ise bireysel başvuru yapılmaktadır. İngiltere ya da Amerika vizesi almak istiyorsanız elbette ki aracı bir kurum ile çalışmak sizin için daha kolay bir yöntem olacaktır. Vize evraklarının kesinlikle eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Evrakların eksik olması süreci uzatabilir ya da vize reddi almanıza neden olabilir bu da bir başka önemeli madde olarak bilinmektedir.
Rezervasyon durumu ise yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli madde olarak bilinmektedir. Vize başvurusundan önce gideceğiniz ülkede nerede kalacağınızı belgelendirmeni gerekmektedir.
Seyahat sigortası da yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli husustur. Olumsuz bir duruma karşı seyahat sigortasının yapılmasında büyük fayda var bunun da altını önemle çizmek gerekmektedir. Seyahat sigortası ayrıca vize başvurusu sırasında da reddedilme ihtimalini azaltabilmektedir. Özellikle Schengen vizesi başvurusunda evrakların içinde olmasının önemli bir getiri bulunmaktadır.
Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Kişisel Evraklar;
- Pasaport
- Vize başvuru Formu
- Vize dilekçesi
- Nüfus Müdürlüğü'nden alınan vukuatlı nüfus cüzdanı örneği
- İkametgah belgesi
- Kimlik fotokopisi
- Seyahate ilişkin rezervasyon belgeleri
- Vize ücretini ödediğinize dair banka dekontu
- Seyahat sağlık sigortası
Mali Evraklar;
- Adınıza açılmış banka hesabının son üç aylık ekstresi
- Maaş bordrosu
- Ruhsat, tapu vb. aidiyet bildiren evraklar
- Sponsor aracılığı ile gidilecekse sponsora dair mali evraklar
NOT: Bu başvuru evrakları genel başvuru evraklarıdır. Gerekli evraklar her başvuru sahibi ve başvuru türüne göre değişmektedir. Vize Evrakları için temsilcilerimizi de arayarak bilgi alabilirsiniz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Hangi ülkelere vize alabiliyorsunuz?
Tüm Dünya ülkeleri için vize hizmeti verebilmekteyiz.
Banka hesapları kendi adıma mı olmalı, ailem bana sponsor olabilir mi?
Vize başvurularında birinci derece aile üyeleri masraflarınızı karşılayabilir ancak yurtdışında eğitim alacak kişinin banka hesabında da para bulundurması tavsiye edilir.
Schengen Vizesi nedir ve Schengen ülkeleri hangileridir?
Avrupa Birliğine bağlı ülkereler giriş hakkı veren bir vize türüdür. Schengen Ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda ve Norveç’tir.
Bir Schengen ülkesinden aldığım vize diğer Schengen ülkesinde de geçerli mi?
Evet, almış olduğunuz bir schengen vizesi bütün schengen ülkelerinde geçerlidir.
Gideceğim ülkeye daha öncesinde vize alıp gitmiştim ve vizemin hala süresi var. Bu vize ile gideceğim ülkeye tekrar giriş yapabilir miyim?
Gideceğiniz ülkenin vizesine sahipseniz yapmanız gereken tek şey vize pulunuz üzerinde “Entry” kısmında M harfi, “Multiple” özelliğinin olup olduğunu kontrol etmektir. Multiple vize türü ile vize almış olduğunuz ülke için birçok defa giriş hakkınız mevcuttur.
Yüzde 100 demek doğru değildir, vize sürecini asla yüzde yüz diyemeyiz. Diyen kişiler ile de çalışmanızı önermeyiz. Vize sürecinin karar mercii konsolosluk memurudur, bizler sadece size destek sağlayabiliriz
Seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur ve süresi ne kadar olmalıdır?
Schengen vize başvurularının tamamında seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Bunlara ek olarak öğrenci eğitim vizelerinin de neredeyse tamamı seyahat sağlık sigortasi talep etmektedir. Seyahat sağlık sigortanız belgelerini sunduğunuz seyahatin süresi kadar olmalıdır.
Schengen vize başvurularında fotoğraf gerekli midir?
Evet, schengen vize başvurularında 2 adet 3,5*4,5 cm boyutlarından biyometrik fotoğraf istenmektedir.
İngiltere vize başvurularında fotoğraf gerekli midir?
Hayır, İngiltere vize başvuruları esnasında fotoğraf çekimi işlemi orada yapılacaktır.
Vize başvurularından banka evraklarının güncel olması gerekir mi?
Evet, banka evrakları mutlaka son 7 gün içinde alınmış ve kaşeli imzalı olmalıdır. Banka imza sirküleri de mutlaka eklenmelidir.